tegelspecialist
Van graniet tot travertin

Het mooiste natuursteen voor jouw project

Natuursteen is een vrijwel tijdloos product. Welke woningtrend er op dit moment ook in is, natuursteen geeft altijd een luxe uitstraling aan zowel een klassiek als een modern interieur. Je kunt er dus alle kanten mee op.

1 reactie(s)

Geef hier je reactie

Auteur Barry bakmans
Bedankt voor de goede service! Mijn badkamer is veel mooier geworden dan verwacht.
Tegelwerken Arnhem

De mogelijkheden van de tegelzetter voor Arnhem en omstreken

Natuursteen past niet alleen in elk interieur, het materiaal kent ook zeer gunstige eigenschappen. Het is, zoals de naam al doet vermoeden, een natuurlijk product. Simpel gezegd betekent dit dat geen enkele tegel hetzelfde is. Zo heb je altijd een uniek oppervlak. Natuursteen is bovendien makkelijk in onderhoud en zeer duurzaam. Daarnaast is het goed te combineren met vloerverwarming, een pluspunt voor de koudere maanden.


Diverse steensoorten

De kwaliteit van het gesteente hangt af van de hardheid van de steen. Natuurstenen tegels kunnen onderverdeeld worden in:

  • harde steensoorten

           - graniet

           - kwartsiet

           - kalksteen

           - basalt/hardsteen

 

  • zachtere steensoorten

           - marmer

           - kalksteen

           - travertijn

           - leisteen


Robuust of fijn

Natuursteen is zowel binnen als buiten voor diverse toepassingen inzetbaar. Zo wordt het gebruikt voor onder meer vloeren, wandtegels, sanitaire voorzieningen, vensterbanken en dorpels.


Om het natuursteen in perfecte vormen te krijgen, wordt het materiaal als een plaat uit een blok gezaagd. Dit noemen we ‘gezaagd oppervlak’. Deze stenen kunnen direct geplaatst worden, maar meestal wordt het oppervlak nog bewerkt.


De wijze van bewerking hangt af van de steensoort. Er zijn dan diverse bewerkingsmogelijkheden, die verschillen in fijn- en ruwheid:

  • zoeten
  • polijsten
  • zandstralen
  • vlammen
  • trommelen
  • borstelen


Deze bewerking passen we toe bij marmer, travertijn en basalt/hardsteen. Leisteen wordt meestal geleverd met een ruw oppervlak. Sommige leisteensoorten zijn slechts beperkt zuurbestendig. Om aantasting door bijvoorbeeld zuur in water of olie te voorkomen, zijn er impregneermiddelen verkrijgbaar.

Onderhoud

Een toepassing van natuursteen is erg duurzaam, mits het goed onderhouden wordt. Er zijn diverse beschermingsmiddelen beschikbaar. Wil je de spiksplinternieuwe vloer preventief beschermen of heb je diverse vlekken en krassen in de huidige vloer ontdekt? We adviseren je graag met welke middelen jouw vloer het beste is beschermd. 

Natuursteen Arnhem
Tegelzetter Arnhem
Wil je natuursteen ook in jouw interieur toepassen? Peter Berendsen Natuursteen-tegelwerken is werkzaam in Arnhem, Doetinchem en omstreken. Voor meer informatie of het maken van een afspraak bel je: 0316 - 341167.
Natuursteen bestellen

Wil je natuursteen ook in jouw interieur toepassen? De tegelzetter van Berendsen Natuursteen-tegelwerken is werkzaam in Arnhem, Doetinchem en omstreken. Voor meer informatie of het maken van een afspraak bel je: 0316 - 341167.